FAQ’s
FUNGI FORCE

Hoe meer oppervlakte hout beschermd wordt door Fungi Force, hoe beter het is. Daarom, als het kan zouden we eerst het hout behandelen met Fungi Force (ook de zijkanten) en daarna het tuinhuis in elkaar zetten.

Category: Aanbrengen

Je kunt het hout vooraf opschuren, maar het is niet nodig. Hoe fijner het hout geschuurd is, des te slechter kan de biofinish in het hout dringen. Als je daarom opschuurt, doe het dan lekker grof.

Category: Aanbrengen

In principe kan Fungi Force worden aangebracht over een reeds bestaande beits- of laklaag. Sommige beitsen bevatten echter schadelijke stoffen om schimmels buiten het hout te houden. Dit zou i.c.m. met Fungi Force voor problemen kunnen zorgen. We raden aan op een klein stuk te testen of de biofinish op het hout hecht. Dit kan tot circa twee weken duren.

Wil je meer lezen, bekijk dan deze blog: beits over lak, verf of beits, kan dat?

Category: Aanbrengen

Voor het aanbrengen van de biofinish en de oilfinish kun je het beste de schuimrubber verfroller gebruiken. Een vachtroller kan ook, maar het is van belang de biofinish niet te dik op te brengen. Liever twee dunne lagen dan één dikke laag. Idem voor de oilfinish, een dikke olielaag duurt langer voordat deze is ingetrokken en dat de biofinish kan worden aangebracht.

Category: Aanbrengen

Load More