FAQ’s
FUNGI FORCE

Fungi Force kun je aanbrengen op elke houtsoort. Echter zal de beschermende werking op zachte houtsoorten groter zijn dan op de harde houtsoorten. Ook zijn harde houtsoorten vaak zwaar en hebben ze een grote dichtheid. Hierdoor kan de oilfinisch minder goed indringen in het hout.

Category: Toepassingen

De biofinish van Fungi Force is een levende biologische oplossing en is na openen 3 maanden houdbaar. De oilfinish is 3 jaar houdbaar.

Category: Product

Je kunt Fungi Force online bestellen rechtstreeks bij de fabrikant. Bezoek hier onze Fungi Force webshop.

Category: Bestellen

Fungi Force is onschadelijk voor dieren en kan dus worden gebruikt voor kippenhok of ander dierenverblijf.

Category: Toepassingen

Hoe meer oppervlakte hout beschermd wordt door Fungi Force, hoe beter het is. Daarom, als het kan zouden we eerst het hout behandelen met Fungi Force (ook de zijkanten) en daarna de gevelbekleding monteren.

Category: Toepassingen

Hoe meer oppervlakte hout beschermd wordt door Fungi Force, hoe beter het is. Daarom, als het kan zouden we eerst het hout behandelen met Fungi Force (ook de zijkanten) en daarna het tuinhuis in elkaar zetten.

Category: Aanbrengen

Je kunt Fungi Force zeker ook gebruiken op deuren en kozijnen. Deze zijn na behandelen mat zwart en het onderhoud is identiek aan andere objecten die behandeld zijn met Fungi Force.

Category: Toepassingen

Je kunt het hout vooraf opschuren, maar het is niet nodig. Hoe fijner het hout geschuurd is, des te slechter kan de biofinish in het hout dringen. Als je daarom opschuurt, doe het dan lekker grof.

Category: Aanbrengen

In principe kan Fungi Force worden aangebracht over een reeds bestaande beits- of laklaag. Sommige beitsen bevatten echter schadelijke stoffen om schimmels buiten het hout te houden. Dit zou i.c.m. met Fungi Force voor problemen kunnen zorgen. We raden aan op een klein stuk te testen of de biofinish op het hout hecht. Dit kan tot circa twee weken duren.

Wil je meer lezen, bekijk dan deze blog: beits over lak, verf of beits, kan dat?

Category: Aanbrengen

Voor het aanbrengen van de biofinish en de oilfinish kun je het beste de schuimrubber verfroller gebruiken. Een vachtroller kan ook, maar het is van belang de biofinish niet te dik op te brengen. Liever twee dunne lagen dan één dikke laag. Idem voor de oilfinish, een dikke olielaag duurt langer voordat deze is ingetrokken en dat de biofinish kan worden aangebracht.

Category: Aanbrengen

Xyhlo biofinish is het professionele broertje van Fungi Force. Xyhlo is kant en klaar bewerkt hout met de biofinish en oilfinish. Hierbij wordt het hout eerst zeer intensief behandeld met natuurlijke lijnolie en daarna wordt de biofinish aangebracht. Voor meer informatie zie www.xyhlo.com.

Category: Xyhlo biofinish

Fungi Force is ook leverbaar in het buitenland. Om te bestellen ga je naar de internationale website van Fungi Force: www.fungiforce.com.

Category: Bestellen

De levertijden van Fungi Force variëren van 2 tot 5 werkdagen. Fungi Force is een natuurproduct en er is een beperkt productiecapaciteit. Daarom duurt het produceren en leveren soms wat langer dan andere keren.

Category: Bestellen

Load More