FAQ’s
FUNGI FORCE

Veelgestelde vragen

Wat is Fungi Force?
  • Fungi Force is een natuurlijke buitenbeits. Deze transparante beits is de eerste 100% volledig natuurlijke houtbescherming die verkrijgbaar is. De beits is volledig duurzaam en natuurlijk.
  • Fungi Force is de eerste 100% natuurlijke transparante zwarte beits. Deze eco beits geeft het hout een mooie natuurlijke bescherming. Het is het milieuvriendelijkste alternatief voor het impregneren, beitsen van buitenhout zoals, gevelbekleding, schuttingen, tuinhuisjes, overkappingen en nog veel meer.
Kan Fungi Force over verf, lak of beits aangebracht worden??
  • Bij Fungi Force krijgen we regelmatig de vraag of Fungi Force natuurlijke beits over reeds geverfd, gebeitst, geïmpregneerd of gelakt hout kan worden aangebracht. In principe is dat mogelijk, maar we raden aan om altijd eerst te testen of het werkt. We weten niet welke middelen in de oude beits, verf of laklaag zit en of de schimmelcoating hecht aan het hout. Ruw opschuren is altijd noodzakelijk. Wil je meer weten hierover, lees dan onze blog ‘Beits over lak, verf of beits, kan dat?
Hoe werkt Fungi Force?
  • Fungi Force is een natuurlijke zwarte beits die bestaat uit twee afzonderlijke componenten. Enerzijds de biofinish, een biologische watergedragen beits met zwart gepigmenteerde schimmels (Aureobasidium pullulans) en anderzijds de oilfinish, een plantaardige vette olie afkomstig uit lijnzaad. Zowel Fungi Force Biofinish als Fungi Force Oilfinish bevatten geen schadelijke chemicaliën. De lijnolie dient als voeding voor de schimmel en houdt tevens het vocht uit het hout. De schimmel beschermt het hout tegen de vernietigende kracht van UV straling en houdt tevens andere schimmels buiten het hout.
Is Fungi Force goedkoper dan normale beits?
  • Fungi Force kost bij aanschaf meer dan de meeste ‘normale’ beitsen. Maar omdat de werking van Fungi Force anders is dan normale beits, is Fungi Force uiteindelijk toch goedkoper. Fungi Force hoef je namelijk niet elke 2 tot 5 jaar opnieuw aan te brengen zoals dat bij gewone beits wel moet. Fungi Force breng je één keer aan en hoef je daarna alleen maar na te behandelen met oilfinish.