Goed voor het milieu,
goed voor je portemonnee

Fungi Force kost bij aanschaf meer dan de meeste ‘normale’ beitsen. Maar omdat de werking van Fungi Force anders is dan normale beits, is Fungi Force uiteindelijk toch goedkoper. Fungi Force hoef je namelijk niet elke 2 tot 5 jaar opnieuw aan te brengen zoals dat bij gewone beits wel moet. Fungi Force breng je één keer aan en hoef je daarna alleen maar na te behandelen met oilfinish.

Een rekenvoorbeeld over beits

Stel je wil een schuur beitsen van circa 50m2. Als je gewone beits gebruikt moet je de schuur iedere 2 tot 5 jaar opnieuw beitsen, afhankelijk van met name de weersinvloeden. Na ongeveer 7 jaar moet je de schuur dan voor de 3de keer beitsen.

Om 50m2 hout te beitsen heb je ongeveer 4 liter beits nodig om het hout één keer te behandelen. Na zeven jaar moet je de schuur voor de derde keer beitsen en heb je in totaal ongeveer drie keer 4 liter beits nodig. De kosten voor deze 12 liter beits bedragen circa 200 Euro. Goedkopere beits kan natuurlijk ook, maar dan moet je doorgaans vaker beitsen in die 7 jaar.

Wanneer je de schuur met Fungi Force behandeld, hoef je dit maar één keer aan te brengen en desgewenst na te behandelen met Fungi Force oilfinish, afhankelijk van met name de weersinvloeden. Na 7 jaar heb je 4 liter biofinish gebruikt en 12 liter oilfinish. De kosten hiervoor bedragen circa 220 Euro.

Meer voordelen Fungi Force

Maar er zijn meer voordelen bij behandeling met Fungi Force. Als het hout bijvoorbeeld niet zwart genoeg is na het beitsen, moet je nog een keer beitsen. Fungi Force wordt vanzelf diepzwart, ook als het direct na aanbrengen nog niet intens zwart is.

Ook m.b.t. het onderhoud kent Fungi Force voordelen. Om de oilfinish aan te brengen behoeft het hout niet te worden voorbehandeld. Gewoon de oilfinish aanbrengen volstaat. Bij overbeitsen moet je het hout opnieuw ontvetten, schuren en afstoffen. Elke keer als je opnieuw wilt beitsen.

Tot slot is Fungi Force een natuurlijke beits zonder chemische toevoegingen. Goed voor het milieu en ongevaarlijk voor mens en dier. Met Fungi Force doe je iets goeds voor het milieu, en doe je ook iets goeds voor je portemonnee.

Overtuigd van Fungi Force?

Ben je ervan overtuigd dat Fungi Force uiteindelijk goedkoper is dan gewone beits? Bestel dan nu jouw 100% natuurlijke houtbescherming. Fungi Force is verkrijgbaar in blikken van 0,75 l en 2,5 l. Goed voor circa 9 m2 resp 30 m2 te behandelen hout.

Nog niet overtuigd? Er is ook een proefpakket verkrijgbaar of lees meer over de werking van Fungi Force.