FUNGI FORCE
Verwerkingsvoorschrift

Algemene informatie

Fungi Force geeft hout een mooie natuurlijke matzwarte kleur en biedt een duurzame bescherming. Het bestaat uit natuurlijke en milieuvriendelijke grondstoffen en na het verstrijken van de technische levensduur van het hout, kunnen deze samen met het hout volledig worden teruggebracht in de natuurlijke biologische kringloop.

Fungi Force bestaat uit twee afzonderlijke componenten. Enerzijds de Biofinish, een biologische watergedragen beits met zwart gepigmenteerde schimmels (Aureobasidium) en anderzijds de Oilfinish, een plantaardige vette olie afkomstig uit lijnzaad. Zowel Fungi Force Biofinish als Fungi Force Oilfinish bevatten geen schadelijke chemicaliën.

Met Fungi Force brengt u zelf een biologische matzwarte beschermlaag aan op buitenhout. De biofinish houdt schadelijke zonnestraling tegen en beschermt daarmee de olie en het hout. De olie werkt vochtregulerend voor het hout en houdt de biofinish in goede conditie. Door een eenvoudige, periodieke nabehandeling met de natuurlijke Fungi Force Oilfinish, is de biofinish optimaal in staat zichzelf te herstellen bij kleine beschadigingen. Uw tuinhuis, schutting of pergola wordt zo voor vele jaren milieuvriendelijk beschermd.

Voorbereiding & verwerking

Gebruik fijn bezaagd hout of schuur het houtoppervlak met grof schuurpapier. Het te behandelen oppervlak dient droog te zijn. Behandeling van natte houten delen verlengt de droogtijd waardoor de kans bestaat dat het product afspoelt bij regen. Voor gebruik de Fungi Force Biofinish goed roeren en niet verdunnen. Breng eerst een dunne laag Fungi Force Biofinish aan bij voorkeur met een vachtroller. Laat de biofinish vervolgens minstens 24 uur drogen. Afhankelijk van de gewenste kleur brengt u op de grondlaag nog een of twee lagen Fungi Force Biofinish aan. Wederom 24 uur laten drogen. Breng tot slot een dunne laag Fungi Force Oilfinish aan. Schuren van de grondlaag of tussenlagen is niet nodig. Het geheel moet goed gedroogd zijn alvorens het wordt blootgesteld aan regen. Niet verwerken beneden 10°C of bij regenachtig weer.

Reparaties en onderhoud

Eventuele grote beschadigingen aan het behandelde houtoppervlak aanstippen met Fungi Force Biofinish en nabehandelen met Fungi Force Oilfinish. Voorbehandelingen zoals schuren en vetvrij maken is niet nodig. Geadviseerd om de biofinish ééns per jaar na te behandelen. Nastrijken met een dunne laag Fungi Force Oilfinish is voldoende. Schuren hoeft niet!

Na gebruik

Gereedschap kan worden gereinigd met water en groene zeep. Fungi Force Biofinish gekoeld maar vorstvrij opslaan. Koel bewaren verlengt de levensduur. Fungi Force Oilfinish vorstvrij opslaan.