Hoe werkt
FUNGI FORCE?

Fungi Force is een milieuvriendelijke manier om hout te beschermen tegen verschillende weersinvloeden. Afhankelijk van de duurzaamheid van een houtsoort vergrijst deze door aanraking met water en zonlicht. Op den duur gaat dan elke houtsoort rotten en vergaat het uiteindelijk. Door het hout te beschermen wordt de levensduur met vele jaren verlengd. Met Fungi Force wordt hout op een 100% natuurlijke manier duurzaam beschermd.

Natuurlijke houtbescherming

Fungi Force beschermt op basis van de in de natuur voorkomende onschadelijke schimmel Aureobasidium pullulans genaamd. Deze hecht zich aan het hout en vormt zo een matzwarte vaste beschermlaag tegen schadelijk uv licht van de zon. Tevens weert deze beschermlaag eventuele schadelijke schimmels uit het hout.

Voeding voor de schimmel is natuurlijke lijnolie die na het aanbrengen van de schimmel, eveneens wordt aangebracht op het hout. Deze olie is tevens vochtregulerend en beschermt het hout zo ook nog tegen de invloeden van vocht. Eenvoudig, 100% natuurlijk en effectief, dat is Fungi Force.

Fungi Force wordt aangebracht op onbehandeld hout. Ongeveer een week na aanbrengen van de schimmellaag en de natuurlijke lijnolie heeft Fungi Force zich aan het hout gehecht en is de beschermlaag droog en geeft niet meer af. Verwerken bij droog weer en temperaturen boven de 10°C.

Een echte biobeits

Fungi Force is een 100% biologische beits of biobeits. Het bestaat uit twee afzonderlijke componenten. Enerzijds een biologische watergedragen schimmeloplossing en anderzijds natuurlijke lijnolie. Beide zijn ze 100% natuurlijk en bevatten geen schadelijke chemicaliën. Hout behandeld met Fungi Force mag dan ook gewoon in de gft-afvalbak. Fungi Force is dan ook een echte biobeits en zorgt voor 100% natuurlijke houtbescherming.

Onderhoud Fungi Force

Fungi Force heeft nauwelijks onderhoud nodig. Jaarlijks nabehandelen met de oilfinsh o.b.v. natuurlijke lijnolie om de schimmel te voeden en mooi zwart te houden, is voldoende. Na enkele jaren kan dit onderhoud zelfs om het jaar plaatsvinden.

Fungi Force is zelfherstellend. Dat wil zeggen dat kleine beschadigingen zoals scheurtjes en krassen door de levende schimmellaag zelf worden hersteld. Bijwerken is niet nodig.

Voordelen Fungi Force

  • Mooie diepe matzwarte kleur
  • Eenvoudig aan te brengen, geen voorbewerking van het oppervlak nodig
  • Eenvoudig en weinig onderhoud
  • Zeer duurzaam, verlengt de levensduur van buitenhout met vele jaren
  • Gemakkelijk bij te werken, zonder kleurverschil
  • Zelfherstellend bij kleine beschadigingen
  • 100% natuurlijke materialen.

Overtuigd van Fungi Force?

Ben je overtuigd van Fungi Force? Bestel dan nu jouw 100% natuurlijke houtbescherming. Fungi Force is verkrijgbaar in blikken van 0,75 l en 2,5 l. Goed om circa 6 m2 resp 15 m2 hout mee te behandelen.