Douglas hout
zwart beitsen

Het is de laatste jaren enorm populair om Douglas hout af te werken met zwarte beits waardoor de fraaie houtstructuur zichtbaar blijft. Daarnaast speelt milieuvriendelijkheid een grote rol in de keuze van middelen om hout te verduurzamen. Immers, de belangrijkste reden om schuttingen, tuinhuisjes, overkappingen of tuinmeubelen van hout, zwart te beitsen, is het hout te beschermen tegen voornamelijk weersinvloeden. Hierdoor wordt de levensduur van het Douglas hout aanzienlijk verlengd.

Uitstraling Douglas behouden

Een echte trend op dit moment is het zwart afwerken van Douglas hout met transparante beits waardoor de houtnerf en houtstructuur duidelijk zichtbaar blijft. Deze trend is vooral te zien op schuttingen, tuinhuizen, pergola’s en overkappingen. Zo blijft de mooie en luxe uitstraling behouden die Douglas hout van nature heeft. Fungi Force is een transparante zwarte biobeits waarmee de fraaie uitstraling van Douglas hout behouden blijft.

Douglas milieuvriendelijk verduurzamen

Het milieu speelt een grote rol bij het gebruik van zwarte beits om Douglas hout te verduurzamen. Veel beitssoorten bevatten chemicaliën om de duurzaamheid te vergroten en om het aanbrengen en het drogen te vergemakkelijken. Gemak dient de mens, maar niet ten koste van onze planeet. Fungi Force is een 100% natuurlijke beits zonder chemicaliën. Ongevaarlijk voor mens en dier en zeer duurzaam.

Lees meer over hoe duurzaam Fungi Force is.

Aanbrengen zwarte beits

Voor gewone zwarte beits geldt dat voor behandeling een grondige reiniging en ontvetting van het Douglashout noodzakelijk is. En om de beits beter te laten hechten is enig opschuren van het hout gewenst. Elke 2 tot 5 jaar moet dit herhaald worden afhankelijk van merk en type zwarte beits. Fungi Force aanbrengen is eenvoudiger. Het wordt aangebracht op onbehandeld hout en daarna naar behoefte nabehandelen met natuurlijke lijnolie.

Lees meer over het aanbrengen van Fungi Force.

Grijs Douglas zwart beitsen

Wanneer je Douglas niet behandelt, vergrijst het hout (zéér) snel. Dit komt door het wegspoelen en verteren van de kleurstoffen in de toplaag. De vergrijsde toplaag wordt uiteindelijk papierachtig en kan gaan pluizen. Zonder behandeling de toplaag zwart beitsen is af te raden. De toplaag wegschuren en daarna behandelen met Fungi Force is het devies om zo nog vele jaren van het Douglas hout te kunnen genieten.

Lees meer over grijs hout

Voordelen Fungi Force

Fungi Force natuurlijke zwarte beits kent vele voordelen:

  • 100% natuurlijke materialen
  • Mooie diepe transparante zwarte kleur
  • Eenvoudig aan te brengen, geen voorbewerking van het oppervlak nodig
  • Zeer duurzaam, verlengt de levensduur van Douglas hout met vele jaren
  • Onderhoudsarm, behoeft weinig onderhoud

Koop nu zwarte natuurlijke beits

Ben je overtuigd van Fungi Force en wil je je tuinhuis zwart beitsen? Bestel dan nu jouw 100% natuurlijke houtbescherming. Fungi Force is verkrijgbaar in blikken van 0,75 l en 2,5 l. Goed om circa 6 m2 resp 20 m2 hout mee te behandelen en voor vele jaren te beschermen.