Diervriendelijke beits

Onze dieren, we zijn er gek op! We geven ze aandacht, we verzorgen ze goed en willen het beste voor ze. Dat geldt ook voor hun verblijf. En of het nu gaat om een konijnenhok, hondenhok, kattenren of kippenhok, ook het verblijf van onze dieren krijgt veel aandacht en zorg.

Meeste dierenverblijven zijn van hout gemaakt. Dat is logisch want, naast alle voordelen die hout biedt als bouwmateriaal, is hout een natuurproduct, en dat past perfect bij het natuurlijke karakter van onze geliefde dieren. Voor het bouwen van een dierenverblijf zoals hondenhok, kattenren of konijnenhok, wordt meestal zachthout gebruikt zoals grenen of vuren. En omdat het zachthout is, moet dat hout goed beschermd worden tegen de grootste boosdoeners voor verval zoals vocht, UV-straling van de zon en allerlei schimmels. Maar hoe bescherm je het hout van je dierenverblijf zonder dat het je dieren schaadt? Bevatten beschermende middelen zoals verf, impregneermiddel en beits niet allemaal gif? Is diervriendelijk beits een illusie?

Dierverblijf impregneren of beitsen?

Geïmpregneerd hout is niet zo goed voor het milieu en zelfs gevaarlijk voor de gezondheid van onze dieren. Het bevat giftige stoffen zoals koper-II-oxide, chroomtrioxide en arseen. Je konijnenhok, hondenhok, kattenren of kippenhok impregneren wordt dan ook sterk afgeraden. Niet voor niets moet geïmpregneerd hout altijd bij het chemisch afval.

Ook bijna alle beitsen en verven – zelfs de watergedragen soorten – bevatten nog altijd veel chemicaliën zoals metaalzouten en/of biocides. Deze worden om allerlei redenen toegevoegd zoals een betere hechting, snellere droging en het weren van schadelijke schimmels. Voor de bescherming van het hout goed, maar voor het milieu en de gezondheid van onze geliefde dieren zijn al deze toevoegingen natuurlijk niet goed. Het is niet voor niets dat beits en verf ook bij het klein chemisch afval moet worden gezet.

Fungi Force diervriendelijk

Er is een heel goed diervriendelijk alternatief voor het impregneren, beitsen of verven van een houten dierenverblijf. Dat alternatief is Fungi Force, een 100% natuurlijk biobeits op basis van een onschadelijke schimmel en natuurlijke lijnolie. Niet giftig en diervriendelijk. Daarnaast biedt Fungi Force ook nog eens een uitstekende bescherming van het hout en heeft Fungi Force weinig onderhoud nodig en hoeft het zeker niet elke 2 tot 5 jaar opnieuw te worden aangebracht.

Het diervriendelijke Fungi Force kan op onbehandeld hout kan worden aangebracht met een verfroller of een blokkwast. Ander belangrijkst voordeel van Fungi Force ten opzichte van normale beits is de langdurige werking. Onderhoud gebeurt namelijk eens per jaar of per twee jaar, afhankelijk van de blootstelling van het dierenverblijf aan de elementen. Nabehandelen met natuurlijke lijnolie is dan voldoende.

Diervriendelijke beits bestaat echt, geen illusie, maar gewoon te koop.

Diervriendelijke houtbescherming?

Wil je Fungi Force bestellen voor je konijnenhok, hondenhok, kattenren of kippenhok? Bestel dan hier de diervriendelijke houtbescherming. Fungi Force is verkrijgbaar in blikken van 0,75 l en 2,5 l. Goed om circa 6 m2 resp230 m2 hout mee te behandelen en voor vele jaren te beschermen.